Menu

İçindekiler

Dermatoloji

Vücudumuzda ki en büyük organımız derimizdir. Bizi dış etkenlere karşı koruyan bir zırh görevi yapar. Bir çok hastalığın ilk belirtisinide derimizden gözlemleriz. İnsanlar ilk bakıştan cildimizin görünümünden bizi değerlendirirler. 

Dermatoloji (Cildiye) uzmanları, cilt ve derimizle ilgili bütün hastalıkların teşhis ve tedavisini yapan tıp doktorlarıdır.

Gelişen teknoloji ile beraber dermatoloji uzmanları kozmetik dermatoloji, medikale estetik ve ameliyatsız tedaviler konusunda bizlere fayda sağlamaktadırlar

Akne Tedavisi​

Akne; yüz, sırt ve gövdede bulunan yağ bezlerinin hormonal uyarısı ile aşırı yağ salgılanması sonucunda deride sivilce olarak bilinen belirtilerle ortaya çıkar. Genellikle ergenlik döneminde ve nadiren 25 yaş üstünde görülür. Akne ile ilgili olarak doğru bilinen yanlışlar vardır.  Aknenin nedeni karaciğer bozukluğu değildir. Aknede genetik bir yatkınlık çoğunlukla yoktur.  Ancak genetik bir yatkınlık ailesinde şiddetli akne sorunu olan bireylerde daha sık görülür. Diyet ile akne arasında bir ilişki kanıtlanamamıştır. Ancak glisemik indeksi artıran beyaz gıda ürünleri (un, şeker, çikolata) nadiren akneyi artırabilir. Ancak yağlı yiyecekler, cips, kola, kuruyemiş akneyi artırmaz. Adet düzensizliği ile akne arasında bir bağlantı bulunabilir. Özellikle 25 yaşından sonra başlayan aknede, akneye ek olarak  adet düzensizliği, kilo artışı, çene, karında aşırı kıllanma varsa polikistik over hastalığı açısından değerlendirilme yapılmalıdır.

Akne tedavisi yapıldığında 6-12 ay gibi sürelerde düzelen bir dönem hastalığıdır. Ancak tedavide geç kalmak aknenin şiddetine bağlı olarak yüzde skarlara yol açabilir. Bu durum tedavisi daha uzun süren işlemler gerektirebilir.

Doktorumuza soru sormak için aşağıdaki butonunu kullanabilirsiniz

Vitiligo Tedavisi

Vitiligo, deriye renk veren hücrelerin hastalığı olup deride pigment kaybından kaynaklanan beyaz alanlarla karakterizedir. Vücudun bir çok yerinde görülebilirse de en sık yüz, dudak, el, kol, bacak ve genital alanlarda ortaya çıkar. Hastalık bazen çocukluk döneminde de ortaya çıkabilir. Özellikle görünen vücut bölgelerinde olması hastayı toplumsal anlamda izole edebilir. Vitiligo derinin bir hastalığı olmakla beraber bazen troid hastalığı pernisiyöz anemi gibi hastalıklarla da görülebilir. Vitiligo karaciğerden kaynaklanmaz, infeksiyöz ve dolayısıyla bulaşıcı bir hastalık değildir.

Vitiligo tedavi edilebilir bir hastalıktır. Tedavisi bulunduğu bölgeye, hastanın yaşına ve mevsime göre değişebilir. Bu nedenle tedavi kişiye özel olarak planlanmalıdır. Vitiligo tedavisi sabır isteyen bir tedavi olup ne bir tür tedavi uygulanırsa uygulansın süre en az 3 ay olmalıdır.

Doktorumuza soru sormak için aşağıdaki butonunu kullanabilirsiniz

Ekzema Tedavisi

Ekzama en sık ellerde daha az olarakta deriyi tahri eden etkenlerin değdiği vücut bölgelerinde ortaya çıkar. Elde; avuç, el sırtı ve/veya el parmaklarında ortaya çıkar. El ekzeması (el dermatiti olarak da bilinir) toplumda oldukça sık görülen bir deri hastalığıdır ve ellerde kuruluk, kızarıklık, kepeklenme, su dolu kabarcıklar ve sulantı ile karşımıza çıkmaktadır. El Ekzeması  sıklıkla deride tahriş oluşturan su, kuru hava, sabun, deterjan, kimyasal maddeler, lastik eldivenler, kişisel bakım ürünleri ile aşırı temas sonrasında gelişmektedir.

En önemli neden  ellerin sıkça su ile teması hastalığın ilerlemesine neden olabilmektedir. Özellikle bazı meslek grupları el ekzamasına daha yatkın görünmektedir. Bunlar temizlik, bulaşıkla yoğun uğraşan kişiler, fırın işçileri, kuaförler, sağlık personeli, inşaat işçileri, resim, maket, bahçe işi vs. ile uğraşan kişiler. Tedavide esas nedenin saptanması ve bu etkenle temastan kaçınmaktır.  Ekzemada başarılı bir tedavi için tetikleyici, durumu kötüleştirebilecek faktörlerden kaçınmak şarttır.

Doktorumuza soru sormak için aşağıdaki butonunu kullanabilirsiniz

Çocuklarda Ekzema

Atopik ekzema (dermatit); çocukluk döneminde başlayan ve bir süre sonra azalarak kaybolan deri kuruluğu, döküntü ve kaşıntıyla kendini gösteren, zaman zaman alevlenmelerle ve düzelmelerle seyreden bir deri hastalığıdır. Atopik ekzemalı bireylerin çoğunun kendisinde veya ailesinde alerjik astım, saman nezlesi gibi alerjik hastalık öyküleri vardır.

Bebeklerde ve küçük çocuklarda genellikle yüz, dirsekler veya dizlerin iç kısmında hastalık ortaya çıkar Daha büyük çocuklarda ve yetişkinlerde ise genellikle eller, boyun, dirseklerin iç yüzü, diz arkası ve ayak bileğini tutulur. Deri kuruluğu ve yoğun kaşıntı hastalığın en önemli belirtileridir. Kuru, kızarık, kepekli ya da sızıntılı bulgular, tekrarlayan deri döküntüsü hastanın yaşına göre farklı bölgelerde ve şiddette olabilir. Bazı durumlar hastalığı artırabilir. Deri kuruluğunun uzun süreli ve sıcak banyo ile artması, kaşıma, bazı enfeksiyonlar, terleme, ısı ve iklim değişiklikleri, hastalığı artırabilir.Bunların yanında temizleyiciler, sabunlar, deterjanlar, yünlü kıyafetler, örtüler, toz ve bitki polenleri, nadiren  çocuklarda yumurta, süt, fıstık, soya fasulyesi, balık, buğday alerjileri, hayvan tüyleriyle temas hastalığı artırabili

Doktorumuza soru sormak için aşağıdaki butonunu kullanabilirsiniz

Doktorumuza Sorun

Merak ettiğiniz konuları Dermatoloji Uzmanı Dr. İlker Aydoğan'a sorabilirsiniz.

Sedef Hastalığı Tedavisi

Sedef hastalığı adını sedef renkli beyaz kabuklanmalar ve pullanmalardan alan uzun süre devam edebilen kronik bir hastalıktır. Vücutte en çok diz, dirsek gibi hareketli yerlerde ortaya çıkarsa da bazen tırnaklar ve saçlı deride de belirtilere rastlanabilir. Hastalığın nedenleri ve ataklara yol açan faktörler kesin olarak bilinmemekte olmasına karşın bağışıklık sistemi, genetik ve çevresel faktörlerin etkili olduğu düşünülmektedir. Sedef hastalığı bulaşıcı değildir ve yiyeceklerin hastalığa etkisi yoktur. Hiçbir yiyecek hastalığı artırmaz, yiyeceğin kesilmesi hastalığı düzeltmez. Çevresel faktörler (streptokoklara bağlı boğaz enfeksiyonları, kortizon, lityum ve bazı tansiyon ilaçları) hastalığı artırabilir. Bunun dışında deriyi tahriş eden nedenler kaşıma, keselenme hastalığı da artırabilir. Bugün için sedef hastalığının kökten bir tedavisi olmasa da kullanılan ilaçlarla hastalık kontrol altına alınabilir ve uzun süreli iyilik sağlanabilir. Tedavide hekim, hasta ve hasta yakınları işbirliği içinde olmalıdır.

Behçet Hastalığı Tedavisi

Behçet hastalığı birçok organı etkileyebilen ve bu nedenle de çok sayıda belirtiye yol açabilen bir hastalık olmakla beraber en sık görülen belirtiler ağızda ve cinsel bölgede tekrarlayıcı yaralar, deride kıl kökü iltihablanmasına benzeyen bulgular ve bunlar dışında gözlerde ve eklemlerde ortaya çıkan belirtilerdir. Hastalık tanısı bu bulguların beraberce olması ile konulmaktadır. Her ağız yarası Behçet hastalığı değildir. Ancak ağız yarası ile aynı zamanda genital yara, eklem ağrısı ve diğer deri belirtilerinin olması hastalık lehinedir. Bu hastalık tedavisinde kullanılan ilaçlar hastalığın ilerlemesini durdurur ve organlarda yapacağı zararları azaltır.

Ürtiker Tedavisi

Ürtiker halk arasında kurdeşen olarakta bilinir, deride kısa sürede kaybolabilen kızarıklık, kabarıklık ve kaşıntı ile karakterize bir hastalıktır. Deride ortaya çıkan kırmızı, kaşıntılı bulgular genellikle 24 saat içinde kaybolurlar. Daha sonra vücudun başka bölgelerinde bu kabarıklıklar birleşerek büyük boyutlara ulaşabilir.  Bazen ürtiker yanında anjioödem dediğimiz göz kapakları, dudaklar, avuç içi ve ayak tabanında görülen şişlikte saptanabilir. Bu durumun daha önemli olduğu anlamına gelir. Ürtiker bazı  nedenlerle artar. Özellikle nezle, grip gibi akut üst solunum yolu infeksiyonları, idrar yolu infeksiyonları. ağrı kesiciler, kas gevşeticiler ve antibiyotikler gibi bazı ilaçlar, tansiyon ilaçları (ACE inhibitörleri) anjioödeme neden olabilmektedir. Bunlarınyanında alkol, gıda ve gıda katkı maddeleri,nadir olarak fındık, ceviz, balık, domates ve çilek gibi yiyecekler de ürtikerden sorumlu olabilmektedirler.

Dudak Uçuğu Tedavisi

Uçuk; içi berrak su dolu kabarcıklar ve sonrasında kabuklu yara oluşumu ile seyreden viral bir enfeksiyondur. Etken virüs vücuda ilk girişinde ilk atak oluşur, daha sonra sinir köklerine yerleşerek sessiz kalır ve uygun şartlar oluştuğunda tekrarlayıcı ataklar yapar.

İlk atağın belirtileri enfekte kişi ile temastan sonraki 3 hafta içinde olur ve bir hafta içinde iyileşir. Tekrarlayan ataklar ilk enfeksiyondan daha hafif geçer.

Uçuk vücudumuzda en sık dudaklar, ağız etrafı, burun ve çenede ortaya çıkar. Herhangi bir tedavi yapılamsa da 5-7 gün içinde su dolu kabuklanma ile kendiliğinden iyileşir. Bir çok durum uçuk oluşumuna neden olur. Stres, heyecan, travma, yorgunluk, uykusuzluk gibi vücut direncini düşüren durumlar, ateşli hastalıklar, aşırı güneşe maruz kalma, soğuk hava, rüzgar hastalığı artırabilir. Tedavide ilaçların hastalığın başladığı ilk 1-2 gün içinde kullanılmaya başlanması önemlidir. Sık tekrarlayan hastalarda 6 ay-1 yıl süre ile baskılama tedavisi uygulanabilir.

Bizi instagram’dan takip ederek soru sorabilir ve fiyat alabilirsiniz.

Diğer uygulamalar için bizi arayın!

0312 434 44 54

İLETİŞİM

Ziya Gökalp Caddesi

No: 12 Kat: 4  Kızılay – Ankara

0312 434 44 54

bilgi@eloslazer.com.tr

YASAL UYARI

Bu site, ziyaret edenleri bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Hiçbir şekilde sağlık hizmetivermemektedir. Sitede ki bilgiler hastalıkların tanı veya tedavisinde kullanılmamalıdır. Site içeriğinin bu şekilde tanı ve tedavi amacıylakullanımından doğacak tüm sorumluluk ziyaretçiye ve kullanıcıya aittir. Bu siteyi ziyaret eden kişiler bu uyarıları kayıtsız şartsız kabul etmiş sayılır.